Courgette preisoep met croûtons

      Reacties uitgeschakeld voor Courgette preisoep met croûtons
Print

Courgette preisoep met croûtons

1 dunne prei 1 kleine courgette 3 eetlepels olijfolie 1/4 liter melk 1 kruidenbouillontablet 1 theelepel tijm 1 sneetje witbrood zout, peper
Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de prei schoon; snijd een stukje prei van ± 3 cm in flinterdunne ringetjes en houd deze achter voor de garnering.
  • Snijd de rest van de prei in ringen.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de prei en de courgette zachtjes glazig.
  • Voeg de melk en 2 dl water toe met het kruidenbouillontablet en de tijm.
  • Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Snijd het sneetje brood in kleine blokjes.
  • Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes brood al omscheppend goudbruin.
  • Pureer het groenten-melkmengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Schep de soep in 2 borden en strooi er de preiringetjes en de croûtons in.