Courgette soep met peterselie, bieslook en kerstomaatje

      Reacties uitgeschakeld voor Courgette soep met peterselie, bieslook en kerstomaatje

 

Courgette soep met peterselie, bieslook en kerstomaatje

Recept categorie Gerecht met groenten, Soepen
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 25 gram boter
  • 1 ui gesnipperd
  • 30 gram peterselie
  • 20 sprietjes knoflook
  • 7,5 dl kippenbouillon
  • 1,25 dl slagroom
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 12 kerstomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgetteblokjes afgedekt in zo'n 10 minuten heel zachtjes gaar zonder ze te kleuren.

  2. Schep de peterselie en bieslook erdoor en voeg de bouillon toe.

  3. Pureer het geheel tot een licht gebonden soep.

  4. Roer de slagroom erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

  5. Kruis de kerstomaatjes aan de bolle kant in en zet ze naast elkaar op een bakplaat.

  6. Sprenkel er olijfolie over en maal er zout en peper boven.

  7. Verwarm de grill voor en schuif de bakplaat 10 cm onder het hete element.

  8. Rooster de tomaatjes in 3 minuten iets bruin en gaar.

  9. Verwarm intussen de soep opnieuw.

  10. Schep de soep in vier soepkommen en leg de geroosterde tomaatjes erin.

  11. Lekker met kaasstengels.

Tips / Opmerkingen

Tip: Als u de kippenbouillon vervangt door kruidenbouillon kunt u de soep als vegetarisch voorgerecht serveren