Courgettekoekjes in tomatencoulis

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettekoekjes in tomatencoulis

Courgettekoekjes in tomatencoulis

Recept printen
Recept categorie: Hapjes/ Warme hapjes
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gr ui
  • 50 gr prei
  • 600 gr geschilde (ontpitte en in kleine stukjes gesneden tomaten)
  • 1/2 dl ouzo
  • 1 laurierblaadje
  • 2 geschilde en fijngeperste knoflookteentjes
  • kaneel
  • zout
  • peper
  • 150 gr courgette
  • 80 gr Parmezaan
  • 80 gr paneermeel
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels munt
  • 2 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uisnippers.
  • Voeg de blokjes tomaat, de ouzo, het laurierblaadje en de knoflook toe, laat
  • de tomatensaus op laag vuur ± 15 minuten pruttelen en breng op smaak met
  • kaneel, peper en zout.
  • Rasp de courgette fijn en snijd de prei in dunne sliertjes.
  • Meng de courgette en de prei met de Parmezaan en het paneermeel.
  • Voeg de peterselie, de munt en de eieren toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de groentemassa tot balletjes, druk ze een beetje plat en frituur ze goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze in een op 100°C voorverwarmde oven warm.
  • Serveer met de tomatencoulis.