Courgettemoussaka met noten

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettemoussaka met noten

Courgettemoussaka met noten

Recept categorie Gerecht met groenten
Keuken: Griekse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ontvelde vleestomaten
  • zout peper
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 3 eieren
  • peterselie
  • 1/2 liter béchamelsaus
  • 4 eetlepels gehakte ongezouten noten

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin.
  3. Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
  4. Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin.

  5. Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen.

  6. Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door.

  7. Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel.

  8. Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het uitomaatmengsel.
  9. Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat.
  10. Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee.
  11. Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken.

Tips / Opmerkingen

Geef er een tomatensalade met feta, olijven en komkommer bij.