Courgettemoussaka met noten

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettemoussaka met noten

Courgettemoussaka met noten

Recept printen
Recept categorie: met groenten
Land van herkomst: Griekenland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 30 gr boter
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • zout (peper)
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 3 ei
  • peterselie
  • 1/2 liter béchamelsaus
  • 4 eetlepels gehakte ongezouten noten

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de courgettes in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verwarm de olie in een diepe pan en bak de courgettes hierin lichtbruin.
  • Laat ze daarna in een met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.
  • Verwarm de boter in een hapjespan en bak de gehakte ui met de kleingesneden knoflook hierin.
  • Voeg er de in parten gesneden tomaten, zout en peper aan toe en laat dit 10 minuten pruttelen.
  • Meng er van het vuur af 2 eetlepels paneermeel, de losgeklopte eieren en de fijngeknipte peterselie door.
  • Vet een ovenschaal van ± 32 x 22 x 5 cm met een beetje olie in en bestrooi met het overige paneermeel.
  • Leg een laagje courgette in de schaal en bedek dat met een laagje van het uitomaatmengsel.
  • Herhaal dit en zorg dat de bovenste laag uit courgette bestaat.
  • Meng de saus met de noten en vul de schaal hiermee.
  • Zet de schaal 45 minuten midden in een op 180°C voorverwarmde oven tot de moussaka goudbruin is gebakken.

Tips / Opmerking

Geef er een tomatensalade met feta, olijven en komkommer bij.