Courgettesalade

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettesalade

Courgettesalade

Recept printen
Recept categorie: met groenten/ Salades
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Nederlands Zuivelbureau

Wat gaat er in:

  • 1 grote courgette
  • zout
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 50 g salarni
  • 150 g geraspte kaas
  • 3 eetlepels yoghurt
  • ½ citroen (het sap er van)
  • 1/2 theelepel suiker
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de courgette, maar laat hier en daar wat groen van de schil zitten.
  • Snijd de courgette in de lengte door, verwijder het zaad en was de courgette.
  • Snijd hem in dunne plakjes.
  • Kook deze vijf minuten in kokend water met zout.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen.
  • Snijd de van zaad en zaadlijsten ontdane paprika in dunne reepjes en houd enkele achter voor de garnering.
  • Snipper het gepelde sjalotje.
  • Snijd de salami in kleine blokjes.
  • Roer de geraspte kaas door bovengenoemde ingrediënten.
  • Maak een saus van yoghurt, citroensap, suiker, zout, peper en oregano.
  • Schep het groente-kaasmengsel en de helft van de peterselie door de saus.
  • Garneer de courgettesalade met de achtergehouden reepjes paprika en de resterende peterselie.
  • Deze kleurige salade, waarin het donkere groen van de courgette contrasteert met het rood van de reepjes paprika is vooral geschikt als winters lunchgerecht.
  • Geef er stokbrood bij.