Courgettesalade

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettesalade

 

Courgettesalade

Recept categorie Salades
Keuken: Griekse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 500 gr courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels krenten
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • sap van 1/2 citroen
  • zout en peper
  • 2 voorjaarsuitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan regelmatig omscheppend boven een kleine hittebron tot ze bruin beginnen te worden.

  2. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  3. Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze in dunne plakjes.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de plakjes courgette, de knoflook, de krenten en de pijnboompitten, regelmatig omscheppend, tot de courgette zacht en lichtbruin begint te worden.

  5. Schep er de munt, het citroensap en wat zout en peper door.
  6. Doe het mengsel in een serveerschaal en laat het afkoelen.
  7. Snijd de voorjaarsuitjes in smalle ringetjes en strooi die over de salade.