Courgetteschotel met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Courgetteschotel met kaas

Courgetteschotel met kaas

Recept categorie Ovenschotel
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr kaas
  • 1 courgette
  • 200 gr gehakt
  • 300 gr tomaten
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/4 liter crème fraîche
  • zout peper
  • Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kaas in blokjes.
  2. Snijd de courgette in plakjes van ± 1/2 cm. dik.
  3. Snijd de tomaten in partjes en de ui grof.
  4. Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, de courgette en het gehakt hierin ± 10 minuten en pers er de knoflook bij.

  5. Doe dit mengsel in een ovenschaal en roer er de partjes tomaat, de tomatenpuree, 150 gr kaas en de crème fraîche door.

  6. Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
  7. Zet de ovenschaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 20 minuten gaar worden.

  8. Strooi na ± 15 minuten de overgebleven 50 gr kaas over de schotel en laat die in de laatste 5 minuten goudbruin worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij rijst met dadels.