Courgetteschotel met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Courgetteschotel met kaas

Courgetteschotel met kaas

Print
Categorie: Ovenschotel
porties: 2
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr kaas
  • 1 courgette
  • 200 gr gehakt
  • 300 gr tomaten
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1/4 liter crème fraîche
  • zout peper
  • Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  • Snijd de kaas in blokjes.
  • Snijd de courgette in plakjes van ± 1/2 cm. dik.
  • Snijd de tomaten in partjes en de ui grof.
  • Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui, de courgette en het gehakt hierin ± 10 minuten en pers er de knoflook bij.
  • Doe dit mengsel in een ovenschaal en roer er de partjes tomaat, de tomatenpuree, 150 gr kaas en de crème fraîche door.
  • Voeg naar smaak zout, peper en Italiaanse kruiden toe.
  • Zet de ovenschaal in een op 225°C voorverwarmde oven en laat het gerecht in ± 20 minuten gaar worden.
  • Strooi na ± 15 minuten de overgebleven 50 gr kaas over de schotel en laat die in de laatste 5 minuten goudbruin worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij rijst met dadels.