Courgettesoep met kaasbroodjes

      Reacties uitgeschakeld voor Courgettesoep met kaasbroodjes

 

Print

Courgettesoep met kaasbroodjes

Categorie Soepen
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 sjalotje
  • 2 courgettes
  • 1 dl olijfolie extra virgine
  • 3 kruidenbouillontabletten
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein wit stokbrood
  • 3 tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 eieren
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie en fruit het sjalotje en de courgette hierin glazig.
  • Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de peterselie en 3 eetlepels basilicum toe en pureer de soep.
  • Laat de soep afkoelen.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Pers de knoflook boven de rest van de olie uit.
  • Snijd het stokbrood schuin in plakken, bestrijk die met de knoflookolie en rooster ze onder de grill in ± 3 minuten goudbruin.
  • Laat de broodjes afkoelen.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de mozzarella in blokjes.
  • Klop de eieren los met de kaas.
  • Verwarm de grill op de hoogste stand.
  • Verwarm al roerend de soep.
  • Verdeel de mozzarella en de tomaat over de stokbroodjes en maal er peper boven.
  • Schuif de broodjes ± 10 cm onder de hete grill en laat de kaas maar net smelten.
  • Leg de broodjes op een schaal en strooi er de rest van de basilicum over.
  • Voeg enkele lepels hete soep aan het eiermengsel toe en voeg dit al roerend aan de soep toe.
  • Blijf roeren tot de soep gebonden is, maar laat de soep niet meer koken. Zet de soep op een rechaud en zet de schaal met broodjes ernaast.