Courgettestamppot met paprika en chorizo

      Geen reacties op Courgettestamppot met paprika en chorizo
Print

Courgettestamppot met paprika en chorizo

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 4 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • zout
  • 1 grote ui
  • 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 gr chorizo aan een stuk
  • 25 gr boter
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels bouillonpoeder
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 1/2 dl melk
  • versgemalen zwarte peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd de courgette, de paprika's en de chorizo in stukjes.
  • Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
  • Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten.
  • Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel.
  • Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken.
  • Schep de stukjes paprika en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door.
  • Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper.