Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

Recept categorie Pasta
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 400 gram couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 potje jalapeñopepers (225 gram) uitgelekt
  • 100 gram dadels (pitloos, zak à 250 gram)
  • 500 ml kruidelbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • 200 gram fetakaas verbrokkeld

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  2. Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen. 

  3. Bouillon verwarmen. 

  4. Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken. 

  5. Op smaak brengen met zout en peper.

  6. Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 minuten verwarmen. 

  7. Folie verwijderen en feta erover strooien.

  8. Gerecht nog 5 minuten in midden van oven laten garen. 

  9. Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.