Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta
Print

Couscous met dadels, jalapeñopepers en feta

Categorie Pasta
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 400 gram couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 potje jalapeñopepers (225 gram) uitgelekt
  • 100 gram dadels (pitloos, zak à 250 gram)
  • 500 ml kruidelbouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • 200 gram fetakaas verbrokkeld

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Couscous met olie, ui, helft van jalapeñopepers en helft van dadels in ingevette ovenschaal omscheppen. 
  • Bouillon verwarmen. 
  • Honing met boter in hete bouillon laten smelten en bouillonmengsel over couscous schenken. 
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschotel met aluminiumfolie afdekken en in midden van oven in 15 minuten verwarmen. 
  • Folie verwijderen en feta erover strooien.
  • Gerecht nog 5 minuten in midden van oven laten garen. 
  • Uit oven nemen en met rest van dadels en jalapeñopepers bestrooien.