Couscous met eieren uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met eieren uit de oven

Couscous met eieren uit de oven

Recept printen
Recept categorie: met ei/ met rijst
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr snelkookcouscous uit een pak
  • 1 paprika
  • 4 rode peper
  • 8 teentjes knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • 1 dl olijfolie
  • boter
  • 4 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Neem 4 paprika's uit de pot en snijd die in repen.
  • Halveer de pepertjes en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  • Pel de knoflook.
  • Pluk het blad van de koriander en de munt.
  • Meng in een keukenmachine of met een staafmixer de pepertjes, knoflook, koriander en munt met het karwijzaadjes en de olijfolie tot een grove pasta en schep 2 eetlepels
  • van deze pasta door de couscous (bewaar de rest in een goed afgesloten doosje in de koelkast).
  • Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en vul ze met de couscous.
  • Maak in het midden een kuiltje en breek in elk kuiltje een ei.
  • Leg de reepjes paprika rondom het ei en bak de schoteltjes 15 minuten tot het ei is gestold.
  • Strooi er nog wat koriander over.