Couscous met kruidig rundvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met kruidig rundvlees

 

Print

Couscous met kruidig rundvlees

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Voorbereidingstijd 45 minuten
porties 4

Wat gaat er in:

  • 600 gram magere runderlappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram Blue Band
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 1 halve runderbouillontablet
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel cardemom
  • 1 groene paprika
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 250 gram couscous
  • 1 eetlepel fijngeknipte koriander
  • zout
  • peper uit de molen

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit 30 g margarine in het onderste deel van de stoompan.
  • Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten bruin.
  • Voeg de tomaten, bouillontablet, kaneelstokje, cardemom en 1 dl water toe.
  • Stoof het vlees op laag vuur ca. 2 uur.
  • Doe de couscous en 1 l water in een kom. Week ca. 5 minuten.
  • Giet de inhoud van de kom in het bovenste deel van de stoompan.
  • Snijd de paprika in repen. Giet de kikkererwten af.
  • Schep ze met de paprika door het vlees.
  • Hang de couscous boven het vlees.
  • Leg het deksel op de pan.
  • Stoom het in ca. 20 minuten gaar.
  • Schep de couscous met een vork los.
  • Roer 20 g margarine en de koriander door de warme couscous.
  • Breng op smaak met zout.
  • Schep het op een schaal. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Schep het op de couscous.