Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

 

Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

Recept printen
Recept categorie: met rijst/ met vlees/ Rundvlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 300 gr. pruimen (gedroogde / ontpit)
  • 150 gr. boter ( of margarine)
  • 1 kg. lamsvlees ( in stukken)
  • 2 ui (fijngesneden )
  • 100 gr. amandelen (blanke ontvliesde )
  • 8 draadjes saffraan
  • 1/2 koenjit
  • zout
  • peper
  • 1/2 theel Ras el Hanout (mengsel van verschillende kruiden te koop in marokkaanse of turkse winkels)
  • 2 eetl rozijnen
  • 1 eetl honing
  • 1 kaneel
  • 1 kg. couscous

Hoe maak ik het klaar:

  • Pruimen met ruim warm water overgieten en 3 uur laten weken, laten uitlekken
  • Pan met ca. 1 1/2 liter water aan de kook brengen. 40 gr. boter hierin laten smelten. Vlees, 1 ui, amandelen, saffraan, koenjit zout, peper en ras el-hanout toevoegen. Mengsel onafgedekt ca. 2 uur zachtjes laten koken en vocht hierbij zoveel mogelijk laten verdampen. Intussen in andere pan 35 gr. boter verwarmen en hierin 1 ui 5-10 min. zachtjes bakken. Pruimen en rozijnen bij uien toevoegen en 3 min. meewarmen. Honing en kaneel erdoor roeren en 2 min. verwarmen. Couscous met zout en kaneel bereiden volgens gebruiksaanwzijng op verpakking en voor serveren couscous mengen met 75 gr. boter.
  • Couscous op schaal leggen. Vlees- en pruimenmengsel over couscous verdelen.