Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

 

Couscous met lamsvlees, pruimen en amandelen

Recept categorie Gerecht met rijst, Gerecht met vlees
Porties 4

Wat gaat er in?

  • 300 gr. gedroogde pruimen ontpit
  • 150 gr. boter of margarine
  • 1 kg. lamsvlees in stukken
  • 2 fijngesneden uien
  • 100 gr. blanke ontvliesde amandelen
  • 8 draadjes saffraan
  • 1/2 theel. koenjit
  • zout en peper
  • 1/2 theel. ras el-hanout mengsel van verschillende kruiden te koop in marokkaanse of turkse winkels
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 eetl. honing
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kg. couscous

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pruimen met ruim warm water overgieten en 3 uur laten weken, laten uitlekken
  2. Pan met ca. 1 1/2 liter water aan de kook brengen. 40 gr. boter hierin laten smelten. Vlees, 1 ui, amandelen, saffraan, koenjit zout, peper en ras el-hanout toevoegen. Mengsel onafgedekt ca. 2 uur zachtjes laten koken en vocht hierbij zoveel mogelijk laten verdampen. Intussen in andere pan 35 gr. boter verwarmen en hierin 1 ui 5-10 min. zachtjes bakken. Pruimen en rozijnen bij uien toevoegen en 3 min. meewarmen. Honing en kaneel erdoor roeren en 2 min. verwarmen. Couscous met zout en kaneel bereiden volgens gebruiksaanwzijng op verpakking en voor serveren couscous mengen met 75 gr. boter.
  3. Couscous op schaal leggen. Vlees- en pruimenmengsel over couscous verdelen.