Couscous met paddestoelen en asperges

      Reacties uitgeschakeld voor Couscous met paddestoelen en asperges

 

Couscous met paddestoelen en asperges

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met rijst
Extra info Vegetarisch
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • couscous
  • verse morilles Turkse of andere paddestoelen
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 1 sjalotje
  • bouillon
  • asperges groen of wit
  • crème fraîche
  • waterkers
  • verse oregano en verveine of peterselie
  • asperges
  • Hollandse saus

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat boter.
  3. Doe er de kleingesneden paddestoelen bij en bak ze even mee.
  4. Giet er wat bouillon bij en laat zachtjes pruttelen.
  5. Kook de asperges beetgaar, snijd ze in kleine stukjes en laat die in crème fraîche met
  6. wat boter en het aspergevocht zachtjes doorgaren tot de massa begint te binden.
  7. Maak de Hollandse saus en vermeng die met een staafmixer met waterkerspuree.
  8. Maak met een lepel mooie bolletjes couscous op het bord, leg de aspergeragoût, de
  9. paddestoelen en de waterkerssaus eromheen en bestrooi met de fijngeplukte kruiden.