Crème brûlée

      Geen reacties op Crème brûlée

 

Crème brûlée

Recept categorie Nagerecht
Porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 750 ml room
  • 2 vanillestokken
  • 9 eidooiers
  • 120 gram suiker

ook nodig:

  • hittebestendige folie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schraap de vanillestokken netjes open en voeg ze bij de room.
  2. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het doorkoken.
  3. Neem de kom van het vuur en zet het even opzij.
  4. Meng de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichtjes verkleurd en de suiker helemaal door de eidooiers opgenomen is.
  5. Giet de room bij dit mengsel en meng dit goed, tot je een vloeiend mengsel hebt.
  6. Vul een stoomovenpan of verschillende schaaltjes met het beslag.
  7. Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98 °C gedurende 15 minuten.
  8. Neem de crème uit de stoomoven en laat het een aantal uur afkoelen.
  9. Strooi net voor het serveren een flinke laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.