Crème brûlée

      Geen reacties op Crème brûlée

 

Crème brûlée
Print

Crème brûlée

Categorie Nagerecht
porties 6
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 750 ml room
  • 2 vanillestokken
  • 9 eidooiers
  • 120 gram suiker

ook nodig:

  • hittebestendige folie

Hoe maak ik het klaar:

  • Schraap de vanillestokken netjes open en voeg ze bij de room.
  • Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het doorkoken.
  • Neem de kom van het vuur en zet het even opzij.
  • Meng de eidooiers met de suiker en klop stevig tot het mengsel lichtjes verkleurd en de suiker helemaal door de eidooiers opgenomen is.
  • Giet de room bij dit mengsel en meng dit goed, tot je een vloeiend mengsel hebt.
  • Vul een stoomovenpan of verschillende schaaltjes met het beslag.
  • Dek de pan af met hittebestendige folie en stoom de crème brûlée op 98 °C gedurende 15 minuten.
  • Neem de crème uit de stoomoven en laat het een aantal uur afkoelen.
  • Strooi net voor het serveren een flinke laag suiker over de afgekoelde crème brûlée en brand de suiker met een crème brûlée brander tot een mooie karamel.