Crème Chantilly

      Reacties uitgeschakeld voor Crème Chantilly
Print

Crème Chantilly

roomsoep met linzenpuree
Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 soepkip
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 250 gr linzen
  • 1 dl Room
  • 2 Eierdooier
  • peterselie
  • peperkorrels
  • 1 stukje foelie
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Zet de soepkip met ruim water op en breng het aan de kook.
  • Maak de ui en de wortel schoon en doe ze met de prei en wat fijngesneden peterselie bij de kip.
  • Laat enkele uren trekken tot de kip gaar is.
  • Zeef de bouillon.
  • Zet de linzen 12 uur van te voren in de week, doe ze dan in de bouillon en kook ze daarin langzaam gaar.
  • Wrijf hierna alles door een fijne zeef en breng de soep op smaak.
  • Neem de soep van het vuur en roer er de room en de eierdooiers voorzichtig door.
  • Bestrooi de soep met peterselie en serveer haar met het gesneden kippevlees.