Cremesterren

      Reacties uitgeschakeld voor Cremesterren

 

Cremesterren

Heteluchtoven: 180 graden Celsius

Recept categorie Koek
Extra info Kerst
Bereidingstijd 12 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg

  • 4 eidooiers
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 4 eiwitten
  • 60 gram suiker
  • 100 gram bloem

Voor de vulling:

  • 200 gram zachte melkchocolade
  • 100 gram zeer zachte boter
  • 70 gram Cointreau (sinaasappellikeur)
  • biscuitrestjes

Om te dopen:

  • gesmolten pure chocolade of chocoladeglazuur

Om te versieren:

  • Suikerparels of -pillen

Hoe maak ik het klaar?

  1. De eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.

  2. Klop vervolgens de eiwitten met suiker stijf en roer dit er voorzichtig doorheen.

  3. Zeef de bloem daarover en schep dit er doorheen.

  4. Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken.

  5. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. 

  6. Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.

  7. Steek uit de afgekoelde biscuit sterren met een doorsnede van 7 cm.

  8. Voor de vulling chocolade met boter en Cointreau schuimig roeren.

  9. De biscuitresten er kort doorheen roeren.

  10.  Een biscuitster in de uitsteker leggen.

  11. Iets vulling daarop verdelen en met de vinger aandrukken.

  12. Met een biscuitster afdekken, gelijkmatig op de vulling drukken en met behulp van een wat kleinere steruitsteker uit de vorm drukken.

  13. Herhaal deze handeling, totdat alle sterren en vullingen op zijn.

  14. Zet de sterren 2 uur lang in de koelkast.

  15. Het glazuur klaarmaken of de pure chocolade smelten en de sterren tot de bodem daarin dopen. 

  16. De suikerparels op het nog zachte glazuur strooien en voor gebruik in de koelkast zetten.