Creoolse banaansalade

      Reacties uitgeschakeld voor Creoolse banaansalade

Creoolse banaansalade

Recept categorie Barbeque, Gerecht met fruit, Salades
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • gekookte afgekoelde rijst voor 4 personen
  • 3 stevige in plakjes gesneden bananen
  • 1 eetlepel  citroensap
  • 1 in kleine stukjes gesneden rode appel
  • 125 gr  ontpitte witte druiven
  • 2 eetlepels  fijngehakte walnoten
  • 1 eetlepel  sultanarozijnen
  • 2 plakjes  ananasschijven uit blik of vers in kleine stukjes gesneden slabladeren voor de garnering
  • 2 eetlepels  gemalen kokos

Voor de saus:

  • 4 eetlepels  mayonaise
  • 2 eetlepels  citroensap
  • 1/2 theelepel  chilipoeder
  • 1/2 theelepel  mosterdpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een saus van de mayonaise, het citroensap, chilipoeder en mosterdpoeder.
  2. Vermeng in een kom de gekookte rijst met de plakjes banaan, het citroensap, de appel, druiven, walnoten, rozijnen en ananas en roer er de saus door.
  3. Verdeel de slabladeren over een platte serveerschaal, rangschik de rijstsalade er mooi op en besprenkel met de gemalen kokos.

Tips / Opmerkingen

Maak deze salade zo kort mogelijk voor het opdienen klaar.