Creoolse pindasoep uit Brazilië

      Reacties uitgeschakeld voor Creoolse pindasoep uit Brazilië
Print

Creoolse pindasoep uit Brazilië

Categorie Soepen
Keuken Braziliaanse keuken
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
  • 6 koppen water
  • 4 vleesbouillonblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1/4 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 kop pindakaas
  • 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
  • 4 rode paprika's uit blik (in repen gesneden)

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
  • Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
  • Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
  • Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.
  • Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.