Creoolse pindasoep uit Brazilië
Porties 6
Wat gaat er in?
- 450 gr rundvlees in blokjes van 2 1/2 cm
- 6 koppen water
- 4 vleesbouillonblokjes
- 1 gesnipperde ui
- 1/4 theelepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 kop pindakaas
- 1 groene Spaanse peper (van zaad ontdaan en gehakt)
- 4 rode paprika's uit blik (in repen gesneden)
Hoe maak ik het klaar?
-
Doe het vlees, het water, de bouillonblokjes, de ui, zout en peper in een soeppot of pan en breng het aan de kook.
-
Zet het vuur laag, sluit de pot of pan en laat 2 uur sudderen tot het vlees gaar is.
-
Doe de pindakaas in een kom, voeg al roerend 1 kop van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de pindakaas is opgelost.
-
Doe het pindamengsel in de soep, beetje bij beetje, steeds goed roerend.
-
Doe er vervolgens de groene pepers bij en laat het zonder deksel 15 minuten sudderen.
-
Doe er, als de soep klaar is, al roerend de repen paprika bij en serveer de soep onmiddellijk.