Creoolse rijstpot

      Reacties uitgeschakeld voor Creoolse rijstpot

 

Creoolse rijstpot

Recept printen
Recept categorie: met kip/ met rijst
Land van herkomst: Suriname
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olie
  • 350 gr kip
  • 2 ui (fijngesneden)
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 150 gr chorizo ( in stukjes)
  • 300 gr sperziebonen ( in stukjes van 3 cm)
  • 3 lenteui ( in ringen)
  • 100 gr hamblokjes
  • 300 gr rijst
  • 1 blikje kidneybonen (inhoud 400 gr, uitgelekt)
  • zout
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng het aan de kook.
  • Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds water toe.
  • Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm ze mee.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.