Creoolse rijstpot

      Reacties uitgeschakeld voor Creoolse rijstpot

 

Creoolse rijstpot

Recept categorie Gerecht met Kip, Gerecht met rijst
Keuken: Surinamse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 3 eetlepels olie
  • 350 gr kipfilet in stukjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 150 gr chorizo in stukjes
  • 300 gr sperziebonen in stukjes van 3 cm
  • 3 lente-uitjes in ringen
  • 100 gr hamblokjes
  • 300 gr langkorrelrijst
  • 1 blikje rode kidneybonen inhoud 400 gr, uitgelekt
  • zout
  • cayennepeper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de kip rondom bruin.
  2. Voeg de ui, knoflook en chorizo toe en bak ze 2 minuten mee.
  3. Voeg de sperziebonen, lente-ui, ham, rijst en 1/2 liter water toe en breng het aan de kook.

  4. Laat het gerecht in 20-25 minuten zachtjes gaar worden. Voeg zo nodig tussentijds water toe.

  5. Voeg de kidneybonen ± 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe en warm ze mee.

  6. Breng het gerecht op smaak met zout en cayennepeper.