Crevettes à la Calabraise

      Reacties uitgeschakeld voor Crevettes à la Calabraise

Crevettes à la Calabraise

(Calabrese garnalen)

Recept categorie Zeevruchten
Keuken: Italiaanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gram bloem
  • zout
  • 2 eiwitten
  • peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olie
  • dl lauw water
  • 1 koffielepel jenever
  • 250 gram grote garnalen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef de bloem in een pan.

  2. Doe de olie en wat zout bij.

  3. Meng met de garde onder langzaam bijvoegen van het water en jenever.

  4. Zo ontstaat een Italiaans beslag.

  5. Dek de pan af met een doek.

  6. Zet ze au bain marie in een pan warm water en laat 3 uur rusten.

  7. Klop nu de eiwitten stijf en meng voorzichtig door het beslag.

  8. Leg de garnalen in het beslag.

  9. Schep ze er een voor een uit met een eetlepel.

  10. Frituur ze in een frituurpan van 175 C.

  11. Haal ze eruit als ze bruin zijn en naar boven komen.

  12. Laat op keukenpapier uitlekken.

  13. Serveer warm met peterselie en schijfjes citroen.