Crevettes à la Calabraise

      Reacties uitgeschakeld voor Crevettes à la Calabraise

Crevettes à la Calabraise

(Calabrese garnalen)
Recept printen
Recept categorie: Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gram bloem
  • zout
  • 2 ei
  • peterselie
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels olie
  • dl water
  • 1 koffielepel jenever
  • 250 gram garnalen

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef de bloem in een pan.
  • Doe de olie en wat zout bij.
  • Meng met de garde onder langzaam bijvoegen van het water en jenever.
  • Zo ontstaat een Italiaans beslag.
  • Dek de pan af met een doek.
  • Zet ze au bain marie in een pan warm water en laat 3 uur rusten.
  • Klop nu de eiwitten stijf en meng voorzichtig door het beslag.
  • Leg de garnalen in het beslag.
  • Schep ze er een voor een uit met een eetlepel.
  • Frituur ze in een frituurpan van 175 C.
  • Haal ze eruit als ze bruin zijn en naar boven komen.
  • Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer warm met peterselie en schijfjes citroen.