Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

      Reacties uitgeschakeld voor Crostini met sjalot, bacon en ansjovis
Print

Crostini met sjalot, bacon en ansjovis

Categorie Brood, Gerecht met vis, Gerecht met vlees
Keuken Italiaanse keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 12 sjalotten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 plakken bacon in reepjes
  • 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
  • 4 ansjovisfilets in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dikke sneetjes brood

Hoe maak ik het klaar:

  • Sjalotten pellen en halveren. 
  • In koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel olie bacon op laag vuur 3 minuten uitbakken. 
  • Sjalot toevoegen en 3-4 minuten fruiten. 
  • Tomaten en ansjovisfilets erdoor scheppen en alles nog 3-4 minuten zachtjes bakken tot sjalot gaar is. 
  • Knoflook boven rest van olie uitpersen en geheel goed roeren. 
  • Brood aan beide zijden met knoflookolie bestrijken en in grillpan knapperig bruin roosteren. 
  • Crostini schuin doormidden snijden en op vier borden leggen. 
  • Sjalottenmengsel erop scheppen. 
  • Crostini over vier borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Tip: Besmeer de warme crostini dun met Crème de Brie of Chèvre Doux geitensmeerkaas (kuipje à 100 g) en beleg de crostini vervolgens met het sjalottenmengsel.