Crêpazes

      Geen reacties op Crêpazes

 

Crêpazes

Hartige flensjestaart

Recept categorie Hartige taart, Pannekoeken
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 50 gr bloem
  • zout peper
  • 1 ei
  • 1 1/4 dl melk
  • 15 gr boter + voor bakken
  • 1 eetlepel verse majoraan
  • 2 1/2 dl créme fraiche fijngehakt
  • 75 gr plakjes gekookte ham
  • 75 gr plakjes rauwe ham
  • 30 gr gruyére in dunne plakjes

extra nodig:

  • koekepan doorsnede 12 cm
  • hoge vorm doorsnede 12 cm

Hoe maak ik het klaar?

VOORBEREIDEN:

  1. Bloem, zout en ei mengen.
  2. Al roerende, beetje voor beetje melk erdoor kloppen.
  3. Beslag zeven. Boter
  4. smelten en met majoraan door beslag roeren.
  5. Koekepan met kwastje invetten met boter.
  6. Van beslag 10 dunne flensjes bakken. Créme fraiche aan de kook brengen.
  7. Zout en peper erdoor roeren.
  8. In hoge vorm opstapelen: flensje, plakje gekookte ham, eetlepel room, flensje, plakje
  9. rauwe ham, eetlepel room, flensje, enz.
  10. Met flensje eindigen.

BEREIDEN:

  1. Oven voorverwarmen op 200 èC.
  2. In oven ñ 15 minuten bakken.
  3. Taart op ronde schaal storten.
  4. Afdekken met gruyére.
  5. In hete oven of onder grill taart gratineren.
  6. In 8 stukken snijden en direct serveren