Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

      Geen reacties op Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

 

Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

Recept categorie Broodjes, Gerecht met vis, Gerecht met vlees
Keuken: Duitse keuken
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de culinaire garnalen-burger:

  • 500 gram verse gamba’s zonder schil en darmkanaal verwijderd
  • 1 ei
  • Viskruiden
  • Teentje knoflook geperst
  • Vier verse krokante broodjes
  • 1 witte ui in ringetjes gesneden
  • 1 klein zakje gemengde sla
  • 1 komkommer geschild
  • Paar takjes mint
  • 1 dl yoghurt
  • Peper en zout uit de molen

Voor de German-style gehaktbrood burger:

  • 4 verse sesambolletjes
  • 4 plakjes gehaktbrood of smac ongeveer 1 cm dik
  • 2 vleestomaten in plakjes gesneden
  • Knapperige ijsbergsla of krulsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepels Doesburgsche mosterd
  • Peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

Voor vier culinaire garnalen-burgers:

  1. Doe de gamba’s met het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in de keukenmachine en maal er gehakt van.
  2. Vorm er vier gelijke burgers van en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
  3. Bak de uienringetjes in olie krokant en goudbruin.
  4. Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
  5. Hak wat blaadjes mint fijn (bewaar de topjes voor de garnering), meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de broodjes door en besmeer met een dun laagje van de yoghurt. Leg er wat van de komkommersliertjes op.
  7. Bak ondertussen de burgers in olie op niet te hoog vuur, ongeveer vijf minuten aan iedere kant.
  8. Verdeel wat van de sla over de broodjes, leg de burgers erop en nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen.
  9. Garneer met de munttopjes.

Voor vier German-style gehaktbrood burgers:

  1. Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klein klontje boter.
  2. Bak hierin de plakjes gehaktbrood aan twee kanten goudbruin.
  3. Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg wat sla op het broodje en hierop een beetje van de dressing.
  5. Verdeel de tomaat over de vier broodjes.
  6. Leg het gehaktbrood op de tomaat en lepel er wat van de dressing overheen.
  7. Doe de andere helft van het broodje er boven op.