Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

      Geen reacties op Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

 

Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger
Print

Culinaire garnalen-burger en German-style gehaktbrood burger

Categorie Broodjes, Gerecht met vis, Gerecht met vlees
Keuken Duitse keuken
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

Voor de culinaire garnalen-burger:

  • 500 gram verse gamba’s zonder schil en darmkanaal verwijderd
  • 1 ei
  • Viskruiden
  • Teentje knoflook geperst
  • Vier verse krokante broodjes
  • 1 witte ui in ringetjes gesneden
  • 1 klein zakje gemengde sla
  • 1 komkommer geschild
  • Paar takjes mint
  • 1 dl yoghurt
  • Peper en zout uit de molen

Voor de German-style gehaktbrood burger:

  • 4 verse sesambolletjes
  • 4 plakjes gehaktbrood of smac ongeveer 1 cm dik
  • 2 vleestomaten in plakjes gesneden
  • Knapperige ijsbergsla of krulsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepels Doesburgsche mosterd
  • Peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar:

Voor vier culinaire garnalen-burgers:

  • Doe de gamba’s met het ei, de viskruiden en de geperste knoflook in de keukenmachine en maal er gehakt van.
  • Vorm er vier gelijke burgers van en bewaar tot verder gebruik in de koelkast.
  • Bak de uienringetjes in olie krokant en goudbruin.
  • Maak met een kaasschaaf lange slierten van de komkommer.
  • Hak wat blaadjes mint fijn (bewaar de topjes voor de garnering), meng door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes door en besmeer met een dun laagje van de yoghurt. Leg er wat van de komkommersliertjes op.
  • Bak ondertussen de burgers in olie op niet te hoog vuur, ongeveer vijf minuten aan iedere kant.
  • Verdeel wat van de sla over de broodjes, leg de burgers erop en nog een laagje yoghurt, sla en de krokant gebakken uienringen.
  • Garneer met de munttopjes.

Voor vier German-style gehaktbrood burgers:

  • Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klein klontje boter.
  • Bak hierin de plakjes gehaktbrood aan twee kanten goudbruin.
  • Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg wat sla op het broodje en hierop een beetje van de dressing.
  • Verdeel de tomaat over de vier broodjes.
  • Leg het gehaktbrood op de tomaat en lepel er wat van de dressing overheen.
  • Doe de andere helft van het broodje er boven op.