Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

      Reacties uitgeschakeld voor Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

Recept categorie Gerecht met groenten, Zeevruchten
Keuken: Oostenrijkse keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 

  2. Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. 

  3. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. 

  4. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

  5. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.

  6. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 

  7. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes knoflook bruin. 

  8. Voeg de spinazie toe en roerbak tot alle spinazie is geslonken. 

  9. Roerbak de noedels 1 minuut mee en voeg dan naar smaak de woksaus toe (ca. 5 eetlepels). 

  10. Schep alles nog een keer goed door elkaar. 

  11. Haal de noedels uit de wok en houd ze warm. 

  12. Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 

  13. Laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 5 minuten tot ze roze en gaar zijn. 

  14. Voeg naar smaak de woksaus (ca. 4 eetlepels) toe. 

  15. Schep de spinazienoedels erdoor en roerbak nog 1 minuut. 

  16. Schep de warme spinazienoedels met garnalen in diepe borden of kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en/of Ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Variatietip: Vervang de rauwe garnalen door gekookte garnalen (verwarm deze 2 minuten in de wok met de woksaus). Voeg op het laatst 2 in ringen gesneden lente-uitjes toe aan de warme garnalen.