Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

      Reacties uitgeschakeld voor Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

Curry kokosgarnalen met spinazienoedels

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Zeevruchten
Keuken: Oostenrijkse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. 
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. 
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar. 
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de plakjes knoflook bruin. 
  • Voeg de spinazie toe en roerbak tot alle spinazie is geslonken. 
  • Roerbak de noedels 1 minuut mee en voeg dan naar smaak de woksaus toe (ca. 5 eetlepels). 
  • Schep alles nog een keer goed door elkaar. 
  • Haal de noedels uit de wok en houd ze warm. 
  • Maak de wok schoon en zet deze terug op het vuur. 
  • Laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de garnalen 5 minuten tot ze roze en gaar zijn. 
  • Voeg naar smaak de woksaus (ca. 4 eetlepels) toe. 
  • Schep de spinazienoedels erdoor en roerbak nog 1 minuut. 
  • Schep de warme spinazienoedels met garnalen in diepe borden of kommen.

Tips / Opmerkingen

Serveertip: Zet Conimex Sojasaus en/of Ketjap op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Vervang de rauwe garnalen door gekookte garnalen (verwarm deze 2 minuten in de wok met de woksaus). Voeg op het laatst 2 in ringen gesneden lente-uitjes toe aan de warme garnalen.