Currysoep met glasnoedels

      Reacties uitgeschakeld voor Currysoep met glasnoedels

Currysoep met glasnoedels

Recept categorie Soepen
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Voor de bouillon:

  • 2 eetlepels olie
  • 2 fijngesneden rode uien
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • zout
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • 1/2 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 1/2 eetlepel kemiriepasta potje
  • 1/2 theelepel garnalenpasta trassi
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma koenjit
  • 6 dl kokosmelk blik á 4 dl
  • 1 1/2 kg kipdelen
  • 2 stengels citroengras sereh
  • 3 blaadjes salam
  • 5 schijfjes laoswortel
  • 1-2 theelepels suiker

Voor erbij:

  • 1 zakje lontong witte kleefrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 1 tahoe in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm
  • 200 gr glasnoedels laksa of bihoen
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 2 in schuine ringen gesneden rode pepertjes
  • 3 in schuine gesneden ringen lente-uitjes
  • 4-6 eetlepels gebakken uitjes fruitjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bouillon:
  2. Laat in een grote pan de uien en de knoflook in 2 eetlepels olie ± 5 minuten zachtjes
  3. bakken.
  4. Voeg 2 theelepels zout, de koriander, komijn, kemirie, garnalenpasta en kurkuma toe
  5. en bak die omscheppend ± 2 minuten.
  6. Voeg de kokosmelk, 5 dl water, de suiker, het citroengras, de salam, laos en kip toe en
  7. kook de kip in 45-69 minuten zachtjes gaar.
  8. Schep de kip uit de bouillon en snijd het vlees in reepjes.
  9. Breng de bouillon met zout op smaak.
  10. Kook de lontong in het zakje in ruim water in ± 45 minuten gaar.
  11. Laat hem in het zakje afkoelen, knip het zakje open en snijd de rijst in blokjes.
  12. Bak de blokjes tahoe in 2 eetlepels olie (in gedeelten) in ± 5 minuten knapperig en
  13. laat ze op keukenpapier uitlekken.
  14. Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
  15. Bak de kipreepjes In 2 eetlepels olie in 5-8 minuten goudbruin.
  16. Voeg de taugé en de koriander toe en bak die 1 minuut mee.
  17. Leg de blokjes lontong in diepe borden en verdeel daarop de noedels, het kipmengsel
  18. en de tahoe.
  19. Schenk er wat bouillon over en garneer de noedels met gebakken uitjes, ringetjes
  20. peper en lente-ui.