Currysoep met glasnoedels

      Reacties uitgeschakeld voor Currysoep met glasnoedels
Print

Currysoep met glasnoedels

Categorie Soepen
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Voor de bouillon:

  • 2 eetlepels olie
  • 2 fijngesneden rode uien
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • zout
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • 1/2 theelepel gemalen komijn djinten
  • 1 1/2 eetlepel kemiriepasta potje
  • 1/2 theelepel garnalenpasta trassi
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma koenjit
  • 6 dl kokosmelk blik á 4 dl
  • 1 1/2 kg kipdelen
  • 2 stengels citroengras sereh
  • 3 blaadjes salam
  • 5 schijfjes laoswortel
  • 1-2 theelepels suiker

Voor erbij:

  • 1 zakje lontong witte kleefrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 1 tahoe in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm
  • 200 gr glasnoedels laksa of bihoen
  • 250 gr taugé
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 2 in schuine ringen gesneden rode pepertjes
  • 3 in schuine gesneden ringen lente-uitjes
  • 4-6 eetlepels gebakken uitjes fruitjes

Hoe maak ik het klaar:

  • Bouillon:
  • Laat in een grote pan de uien en de knoflook in 2 eetlepels olie ± 5 minuten zachtjes
  • bakken.
  • Voeg 2 theelepels zout, de koriander, komijn, kemirie, garnalenpasta en kurkuma toe
  • en bak die omscheppend ± 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, 5 dl water, de suiker, het citroengras, de salam, laos en kip toe en
  • kook de kip in 45-69 minuten zachtjes gaar.
  • Schep de kip uit de bouillon en snijd het vlees in reepjes.
  • Breng de bouillon met zout op smaak.
  • Kook de lontong in het zakje in ruim water in ± 45 minuten gaar.
  • Laat hem in het zakje afkoelen, knip het zakje open en snijd de rijst in blokjes.
  • Bak de blokjes tahoe in 2 eetlepels olie (in gedeelten) in ± 5 minuten knapperig en
  • laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.
  • Bak de kipreepjes In 2 eetlepels olie in 5-8 minuten goudbruin.
  • Voeg de taugé en de koriander toe en bak die 1 minuut mee.
  • Leg de blokjes lontong in diepe borden en verdeel daarop de noedels, het kipmengsel
  • en de tahoe.
  • Schenk er wat bouillon over en garneer de noedels met gebakken uitjes, ringetjes
  • peper en lente-ui.