Custardtaart met hazelnoten

      Geen reacties op Custardtaart met hazelnoten

 

Custardtaart met hazelnoten

Recept categorie Taart
Porties 1 taart
Auteur Tantefanny.nl

Wat gaat er in?

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • boter om in te vetten
  • 4 eidooiers
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 biologische citroen rasp er van
  • 50 g witte chocolade grof gehakt
  • 50 g hazelnoten gehakt
  • 30 g poedersuiker
  • Wat witte chocolade gehakt, als decoratie

Hoe maak ik het klaar?

  1. De oven op 200⁰ C. boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. De eierdooiers, bloem, melk, suiker en citroenrasp mengen in een steelpan. Langzaam verhitten en blijven kloppen gedurende 10 min. De custard zal dan dik genoeg zijn dat deze blijft plakken aan de achterkant van een lepel. De chocolade toevoegen en roeren tot het gesmolten is. De custard laten afkoelen.
  3. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  4. De vorm vullen met de afgekoelde custard.
  5. Een cirkel uit het andere deeg ter grootte van de bakvorm snijden. Deze cirkel op de custard leggen en de randen samendrukken met de randen van het onderste deeg.
  6. Figuurtjes uit het overgebleven deeg snijden.
  7. De taart met ei bestrijken en de figuurtjes hierop plakken. Een kruisje in de taart snijden om de stoom eruit te laten tijdens het bakken en ook de figuurtjes met ei bestrijken.
  8. Midden in de oven in ca. 30 min. gaar bakken.
  9. De afgekoelde taart met hazelnoten, witte chocolade snippers en poedersuiker bestrooien.