Dadels met stiltonmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Dadels met stiltonmousse

 

Dadels met stiltonmousse

Recept categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
Porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 75 gr stilton
  • 3/4 dl slagroom
  • 1 dl rode port
  • 3 eetlepels aardbeien - of bosvruchtenjam
  • 6 dadels

Hoe maak ik het klaar?

  1. Week de gelatine.
  2. Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port.
  3. Verwarm 1 eetlepel port.
  4. Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in de warme port op.
  5. Roer dit mengsel door de stilton.
  6. Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door.

  7. Laat de mousse in ± 1 uur opstijven.
  8. Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten zachtjes inkoken.

  9. Zeef de saus.
  10. Snijd de dadels tot waaiertjes.
  11. Spuit een toef stiltonmousse op 2 bordjes en garneer met de saus en de dadels.