Dadels met stiltonmousse

      Reacties uitgeschakeld voor Dadels met stiltonmousse

 

Print

Dadels met stiltonmousse

Categorie Gerecht met kaas, Nagerecht
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 blaadje witte gelatine
  • 75 gr stilton
  • 3/4 dl slagroom
  • 1 dl rode port
  • 3 eetlepels aardbeien - of bosvruchtenjam
  • 6 dadels

Hoe maak ik het klaar:

  • Week de gelatine.
  • Pureer de stilton met 1 eetlepel slagroom en 1 eetlepel port.
  • Verwarm 1 eetlepel port.
  • Knijp het blaadje gelatine uit en los dit in de warme port op.
  • Roer dit mengsel door de stilton.
  • Klop de rest van de slagroom stijf en spatel het stiltonmengsel er luchtig door.
  • Laat de mousse in ± 1 uur opstijven.
  • Verwarm de rest van de port met de jam en laat de saus ± 2 minuten zachtjes inkoken.
  • Zeef de saus.
  • Snijd de dadels tot waaiertjes.
  • Spuit een toef stiltonmousse op 2 bordjes en garneer met de saus en de dadels.