Dalmatische oestersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Dalmatische oestersoep
Print

Dalmatische oestersoep

Categorie Soepen
Keuken Kroatische keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Haal de oesters uit de schelpen.
  • Breng het water met het citroensap in een pannetje aan de kook en voeg de oesters toe.
  • Zet het vuur laag en laat de oesters 5 minuten zacht koken.
  • Haal ze uit het kookvocht en snijd ze in kleine stukjes.
  • Houd de stukjes oester en het kookvocht apart.
  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de visbouillon, het kookvocht van de oesters en witte wijn toe tot een gebonden soep is ontstaan.
  • Laat de soep ± 3 minuten zachtjes doorkoken en maak hem op smaak met wat zout.
  • Verdeel de stukjes oester over 4 soepborden, leg in ieder bord een sneetje geroosterd brood en verdeel de soep over de borden.
  • Serveer de soep onmiddellijk.