De Indiase keuken

De Indiase keuken

Ook al kent de Indiase keuken een grote verscheidenheid, toch zijn er ook vele overeenkomsten.
Zo wordt er veel gebruikgemaakt van verschillende soorten rijst, granen, aardappelen, groenten, specerijen en verse kruiden die tot garam masala’s (kerriemengsels) gemalen worden. De garam masala kan per streek en per gerecht verschillen. Curriestandoori‘s, tikka‘s en kofta‘s die met rijst, roti of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Daarbij maakt men veel gebruik van peulvruchten en kaas (paneer) en wordt er gebakken in ghee (geklaarde boter) en olie.
Heeft u zelf een lekker  India’s recept deel het dan met ons.


Aloo Gobi
Appel Rasam
Biryani
Bombay-tandoorikipspiesen
Dinn Yu
Indiaase Gehaktballen
Indiasche maïskoekjes met dip
Indiase aardappelschotel met kip en yoghurt
Indiase curry van karbonades met bloemkool
Indiase kip
Indiase kip kiev
Indiase Rundercurry
Indiase rundercurry a la Sandra
Indiase wrapper met champions
Kip korma
Kip Tandoori
Kip Tandoori
Kipspiesen met kormasaus
Kipspiesen met kormasaus
Linzencurry met groenten
Met groenten gevulde pappadums en raita
Mulligatawny
Mulligatawny
Paksoicurry met kipblokjes
Pittge linzencurry
Scampi à la Madras
Tandoori-kip
Tikka-kipspitjes
Vegetarische Indiase curryschotel
1