De perfecte vegaburger

      Reacties uitgeschakeld voor De perfecte vegaburger

 

De perfecte vegaburger

Voor 8 tot 10 burger van ongeveer 8 cm doorsnede. 30 minuten.
Recept printen
Recept categorie: Broodjes/ met groenten
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 200 g kleine pinda’s (ongezouten (of pindakaas))
  • 100 g cashewnoten
  • 2 tl grof zout
  • 1 grote ui
  • 250 g snelkookcouscous
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 handvol peterselie (verse)
  • 100 g belegen kaas ( of cheddar)
  • olie ( of boter)
  • 10 grote zachte broodjes ( of één Turks brood)
  • ½ krop sla
  • 2 tomaten
  • tomatenketchup (mosterd, mayonaise)

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de pinda's en de cashewnoten op een bakplaat en laat ze gedurende 10 minuten warm worden in de oven.
  • Schep ze samen met het zout in een keukenmachine en laat die net zolang mengen totdat een smeuïge pasta onstaat.
  • Ja inderdaad, het is pindakaas!
  • Als je geen keukenmachine hebt kun je ook gewoon pindakaas uit een pot gebruiken.
  • Snijd de grote ui in tweeën.
  • Maak van de ene helft ringen: die kun je straks op de burgers doen.
  • De andere helft snijd je in stukjes - niet te klein, want het geeft de burger wat structuur.
  • Bak deze uienringen in wat boter of olie op een laag vuur, zodat ze lekker zacht worden.
  • Maak de couscous in een grote, platte schaal.
  • Tien minuten laten staan.
  • Meng de verse pindakaas, de ui, de bloem, het ei en de fijngehakte peterselie voorzichtig door de couscous in de schaal.
  • Als je voor een grote groep mensen burgers gaat maken en je wilt dat snel doen, dan kun je er ook iets meer bloem en eventueel een extra ei doorheen roeren om ze wat steviger te maken.
  • Snijd de kaas in plakjes met een kaasschaaf.
  • Maak de burgers ongeveer 8 cm groot.
  • Als je er 8 maakt, zijn dat lekker dikke burgers.
  • Druk de burgers met je volle hand stevig aan.
  • Snijd ze doormidden en leg er twee of drie plakjes kaas tussen.
  • Druk de burgers weer goed dicht.
  • Bak de burgers enkele minuten goudbruin op een matig vuur.
  • Draai ze om en leg op de reeds gebakken zijde nog wat kaas.
  • Serveer de burgers op de broodjes met een flink blad sla, dun gesneden tomaat en de uienringen.
  • En je kunt ze natuurlijk op smaak brengen met ketchup, mosterd en mayonaise.