De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken

De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is uit nagenoeg alle werelddelen Dit heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse keuken veel gerechten kent; de verschillende bevolkingsgroepen zijn vervolgens elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden (fusie) waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten ontstonden onder andere: roti, nasi goreng, bami, pom, snesi foroe, moksimeti, losi foroe. Uit deze vermenging van de culturen met de Surinaamse, is de unieke Surinaamse keuken ontstaan.
Heeft u zelf een lekker Surinaams recept deel het dan met ons.


Bananenchips met mangochutney
Creoolse rijstpot
Hete Bokking op zijn Surinaams
Javaanse stofoe metie
Moksie Alesie
Orgeade van amandelen
Pinda bravoe
Pinda bravoe
Pom
Pom
Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker
Roti masala rundvlees a la Sandra uit de slowcooker
Roti met dhal
Sara sara kousbanti en zuurgoed
Soto ayam
Sotoe Amsoi
Stofoe Pangpoeng
Surinaamse appeltaart met een krokant laagje
Surinaamse bruine bonen
Surinaamse erwtensoep met tomtom
Surinaamse kip
Surinaamse marinade
Surinaamse masalavis
Surinaamse okersoep
Surinaamse Pulled pork
Surinaamse Pulled pork a la Sandra uit de slowcooker
1