Deense mosselen

      Reacties uitgeschakeld voor Deense mosselen

Deense mosselen

Print
Categorie: Zeevruchten
Keuken: Deense keuken
porties: 4
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 3 kg verse mosselen
  • 50 gr boter
  • 5 uien
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • 5 jeneverbessen
  • 1 potje crème fraîche
  • 4 cl Aquavit
  • peper
  • zout
  • suiker

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn.
  • Blus met de wijn en laat alles even opkoken.
  • Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op middelhoog vuur 10 minuten koken.
  • Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een voorverwarmde schaal.
  • Laat het kooknat wat inkoken, voeg de crème fraîche toe en breng met Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak.