Dennenappel

      Reacties uitgeschakeld voor Dennenappel

 

Dennenappel

Heteluchtoven: 180°C

Recept categorie Gerecht met fruit
Extra info Kerst
Bereidingstijd 12 minuten
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

Voor het deeg:

  • 6 eidooiers
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 pakje Vanillesuiker Bourbon
  • 6 eiwitten
  • 75 gram suiker
  • 160 gram gezeefd meel

Om te besmeren:

  • een beetje abrikozenjam

Voor het beleg:

  • ongeveer 12 ingemaakte halve peren laten uitlekken

Voor de vulling:

  • ½ liter room
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 5 blaadjes Gelatine
  • 3 eetlepels brandewijn
  • 50 gram hazelnootpasta

Om te bestrooien:

  • een beetje cacaopoeder
  • een beetje poedersuiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor.

  2. Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op.

  3. Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.

  4. Zeef het meel hierover en schep het onder.

  5. Verdeel het deeg in twee helften en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).

  6. Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. 

  7. Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak.

  8. Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.

  9. Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.

  10. Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit.

  11. Besmeer één groot ovaal met jam, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.

  12. Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee. 

  13. Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn.

  14. Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar.

  15. Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.

  16. Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.

  17. Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan.

  18. Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel.

  19. Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.