Dennenappel

      Reacties uitgeschakeld voor Dennenappel

 

Dennenappel

Heteluchtoven: 180°C
Recept printen Pin
Recept categorie: met fruit
Dieët / Speciale gelegenheid: Kerst
Kooktijd: 12 minuten
Porties: 4 personen
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

Voor het deeg:

  • 6 ei
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 pakje Vanillesuiker (Bourbon)
  • 6 ei
  • 75 gram suiker
  • 160 gram gezeefd meel

Om te besmeren:

  • een beetje abrikozenjam

Voor het beleg:

  • ongeveer 12 ingemaakte halve peren (laten uitlekken)

Voor de vulling:

  • ½ liter room
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 5 blaadjes Gelatine
  • 3 eetlepels brandewijn
  • 50 gram hazelnootpasta

Om te bestrooien:

  • een beetje cacaopoeder
  • een beetje poedersuiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor.
  • Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op.
  • Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.
  • Zeef het meel hierover en schep het onder.
  • Verdeel het deeg in twee helften en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).
  • Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. 
  • Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak.
  • Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.
  • Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.
  • Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit.
  • Besmeer één groot ovaal met jam, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.
  • Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee. 
  • Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn.
  • Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar.
  • Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.
  • Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.
  • Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan.
  • Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel.
  • Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.