Deseleyer corbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Deseleyer corbasi

Deseleyer corbasi

(spliterwtensoep)

Recept categorie Soepen
Keuken: Turkse keuken
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 350 gr spliterwten één nacht geweekt
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 middelgrote ui in schijven
  • 1 eetlepel fijngehakte wortel
  • 2 eetlepels fijngehakte selderijblad
  • 125 gr fijngehakte spinazie
  • 1 eetlepel fijngehakte munt of 1/2 theelepel gedroogde munt
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
  2. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
  3. Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
  4. Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
  5. Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
  6. Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
  7. Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
  8. Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
  9. Serveer direct.