Deseleyer corbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Deseleyer corbasi

Deseleyer corbasi

(spliterwtensoep)
Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Turkije
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 350 gr spliterwten (één nacht geweekt)
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel fijngehakte wortel
  • 2 eetlepels fijngehakte selderijblad
  • 125 gr fijngehakte spinazie
  • 1 eetlepel munt (of 1/2 theelepel gedroogde munt)
  • 2 eetlepels peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Giet de spliterwten af en doe ze met de bouillon, peper en zout in een grote pan.
  • Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur sudderen of tot de erwten gaar zijn.
  • Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
  • Doe daarna de wortel en de selderij erbij en fruit daarna nog eens 2 minuten.
  • Doe dan de spinazie erbij en fruit nog 1 minuut.
  • Doe de groenten in de soep en kook nog 30 minuten zachtjes door.
  • Wrijf de soep door een zeef en pureer haar.
  • Laat het weer koken en roer de munt en de peterselie erdoor.
  • Serveer direct.