Dikke roomboterspeculaas

      Reacties uitgeschakeld voor Dikke roomboterspeculaas

 

Dikke roomboterspeculaas

Recept printen
Recept categorie: Koek
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 450 gr bloem
  • 350 gr roomboter
  • 225 gr basterdsuiker
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar.
  • Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die
  • goed door het deegmengsel.
  • Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer
  • achterlaat.
  • Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1
  • uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan.
  • Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de
  • koek koud te laten worden.