Dikke roomboterspeculaas

      Reacties uitgeschakeld voor Dikke roomboterspeculaas

 

Dikke roomboterspeculaas

Recept categorie Koek
Extra info Sinterklaas
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 450 gr bloem
  • 350 gr roomboter
  • 225 gr bruine basterdsuiker
  • 5 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels speculaaskruiden
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de boter, door elkaar.
  2. Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die
  3. goed door het deegmengsel.
  4. Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer
  5. achterlaat.
  6. Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1
  7. uur rusten.
  8. Verwarm de oven voor op 200°C.
  9. Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan.
  10. Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de
  11. koek koud te laten worden.