Dikke speculaasbrokken

      Reacties uitgeschakeld voor Dikke speculaasbrokken

 

Dikke speculaasbrokken

Recept printen
Recept categorie: Koek
Land van herkomst: Nederland
Dieët / Speciale gelegenheid: Sinterklaas
Porties: 4
Van wie is dit recept: Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout ( naar smaak)
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr basterdsuiker
  • 75 gr boter
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gr amandelen (ontvliesde )

Hoe maak ik het klaar:

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker
  • boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
  • Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  • Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
  • strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ±
  • 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
  • De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
  • Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.