Dikke speculaasbrokken

      Reacties uitgeschakeld voor Dikke speculaasbrokken

 

Dikke speculaasbrokken

Recept categorie Koek
Keuken: Nederlandse keuken
Extra info Sinterklaas
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • zout naar smaak
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr boter
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gr amandelen ontvliesde

Hoe maak ik het klaar?

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker
  2. boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
  3. Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg.
  4. Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit,
  5. strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ±
  6. 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C).
  7. De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden.
  8. Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.