Dobin Mushi soep

      Reacties uitgeschakeld voor Dobin Mushi soep
Print

Dobin Mushi soep

Japanse soep met vis en kip
Categorie Gerecht met Kip, Gerecht met vis, Soepen
Keuken Japanse keuken
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 Chinese garnalen (ontdooid)
  • 150 gr kipfilet
  • 1 liter dashi (Japanse visbouillon, instant)*
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels sake
  • 12 gingkonootjes
  • 4 shii-take paddestoelen
  • 1 doosje daikonkers (Japanse tuinkers)

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de garnalen in weinig kokend water in enkele minuten gaar.
  • Snijd de kipfilet in stukjes van ± 3 cm.
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg het zout, de sojasaus en de sake toe, roer de garnalen, kip, gingkonootjes en shii-take erdoor en laat de soep ± 15 minuten koken.
  • Bestrooi de soep met de daikonkers en serveer hem direct..

Tips / Opmerkingen

Volgens Japans gebruik worden eerst de vaste ingrediënten eruit gegeten en dan wordt de soep uit kommetjes gedronken.