Doce de marmelo

      Reacties uitgeschakeld voor Doce de marmelo

Doce de marmelo

Kweepeerjam

Recept categorie Broodbeleg
Keuken: Portugese keuken
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kg kweeperen
  • 2 kg suiker
  • vanille-extract
  • 10 blaadjes verse munt

Ook nodig:

  • 12 goed schoongemaakte glazen potjes met schroefdeksel.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was en droog de kweeperen en schil ze.
  2. Snij in vieren en haal er het klokhuis uit.
  3. Doe alle schillen en klokhuizen in een kookpot met 1 liter water, breng aan de kook en laat 30 min. koken zonder deksel.
  4. Laat daarna nog 1 uur trekken.
  5. Snijd ondertussen het vruchtvlees van de kweeperen in stukjes en overgiet met het citroensap.
  6. Giet de gekookte pitten en schillen door de zeef en druk alle sap goed uit de vaste massa.
  7. Doe het vruchtvlees, het sap en de suiker in de kookpot en breng aan de kook.
  8. Laat zonder deksel, al roerende, koken tot het fruit uit elkaar valt.
  9. Voeg enkele druppels vanille en de verse munt toe en laat nog eens goed opkoken.
  10. Zet de potten op een natgemaakte handdoek om niet te barsten, vul ze tot bijna aan de rand en schroef ze meteen dicht, laat afkoelen.