Doesburgse Mosterdsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Doesburgse Mosterdsoep
Print

Doesburgse Mosterdsoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 200 gr mager gerookt spek
  • 40 gr boter
  • 1 ui
  • 60 gr bloem
  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter water
  • 3 Eetlepels Doesburgse mosterd
  • 1 prei
  • peper

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd het spek in kleine blokjes, snipper de ui en snijd de prei heel fijn.

  • Smelt de boter in een pan en voeg de spekblokjes en de gesnipperde ui toe.
  • Laat het geheel zachtjes uitbakken, zodat de ui niet verbrandt.
  • Voeg de bloem toe en roer het mengsel glad.
  • Laat het mengsel even garen zonder dat de bloem verkleurt.
  • Voeg al roerend voorzichtig het water en de melk toe en laat het doorkoken tot de soep licht gebonden is.
  • Voeg nu de mosterd en peper naar smaak toe.
  • Roer het geheel glad en kook nog heel even door.
  • Voeg vlak voor het serveren de prei toe.

Tips / Opmerkingen

Voeg samen met de mosterd een scheut room toe.