Dolce limone

      Reacties uitgeschakeld voor Dolce limone

Dolce limone

Recept categorie Nagerecht, Taart
Porties 6
Auteur Hans en Liesbeth Grunder

Wat gaat er in?

  • 1 pak sinaasappelcake of kant en klare cake
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes Klop-fix
  • citroensap
  • suiker
  • sinaasappelsap
  • sinaasappellikeur of citroenlikeur
  • gesuikerde nootjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak de cake volgens de aanwijzing op de verpakking. 

  2. Daarna goed af laten koelen en over de lengte in plakken snijden.

  3. Klop de slagroom stijf met de Klop-fix, suiker en citroensap naar smaak.
  4. Bekleed een ovenschaal met huishoudfolie.
  5. Schenk sinaasappelsap in een diep bord en haal de plakken cake er even doorheen. 

  6. Bekleed dan de bodem van de schaal met de plakken cake en sprenkel de likeur eroverheen.

  7. Verdeel de slagroom over de cake en strijk de bovenkant glad.
  8. Strooi de gesuikerde nootjes over de slagroom en laat het daarna een dag opstijven in de koelkast.
  9. Door de huishoudfolie kun je de dolce limone makkelijk uit de schaal halen, snijd het daarna in stukken.