Doperwten kipgelei

      Reacties uitgeschakeld voor Doperwten kipgelei

 

Doperwten kipgelei

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 8
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr verse of diepvries doperwten
  • 1 kleine courgette
  • 1 pot kippenbouillon
  • 3 1/2 eetlepel droge witte wijn
  • 1 bouillontablet
  • 12 blaadjes witte gelatine

Hoe maak ik het klaar?

  1. Dop de erwten.
  2. Was de courgette en snijd hem in plakjes.
  3. Giet de bouillon van het kippenvlees door een zeef af, vul met water tot 5 1/2 dl aan en giet de wijn erbij.

  4. Snijd het kippenvlees in stukjes.
  5. Week de gelatine in koud water.
  6. Laat de doperwten in het bouillonmengsel met het bouillontablet ± 5 minuten zachtjes koken en voeg het kippenvlees toe.

  7. Neem de pan van het vuur, los de gelatine erin op en roer de courgette erdoor.
  8. Laat het geheel afkoelen, giet het in een vorm van 3/4 liter en laat die ± 3 uur in koelkast staan.