Doperwten kipgelei

      Reacties uitgeschakeld voor Doperwten kipgelei

 

Doperwten kipgelei

Recept printen
Recept categorie: met kip
Porties: 8
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Dop de erwten.
  • Was de courgette en snijd hem in plakjes.
  • Giet de bouillon van het kippenvlees door een zeef af, vul met water tot 5 1/2 dl aan en giet de wijn erbij.
  • Snijd het kippenvlees in stukjes.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Laat de doperwten in het bouillonmengsel met het bouillontablet ± 5 minuten zachtjes koken en voeg het kippenvlees toe.
  • Neem de pan van het vuur, los de gelatine erin op en roer de courgette erdoor.
  • Laat het geheel afkoelen, giet het in een vorm van 3/4 liter en laat die ± 3 uur in koelkast staan.