Doro tsebhie

      Reacties uitgeschakeld voor Doro tsebhie

 

Doro tsebhie

kip en eieren met chilisaus) uit Eritrea

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Afrikaanse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 25 gr boter
  • 2 in ringen gesneden uien
  • 1 pak pomodori of verse tomaten
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel berbere of chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 kip of kippenpoten of 750 gr rundvlees
  • 6 eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de kip in ruim kokend water gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
  4. Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op.

  5. Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  6. Doe de kip en de eieren erbij.
  7. Serveer met enjera en hamlie