Doro tsebhie

      Reacties uitgeschakeld voor Doro tsebhie

 

Doro tsebhie

kip en eieren met chilisaus) uit Eritrea
Recept printen
Recept categorie: met kip
Land van herkomst: Afrika
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 25 gr boter
  • 2 in ringen gesneden ui
  • 1 pak pomodori (of verse tomaten)
  • zout
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel berbere (of chilipoeder)
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 kippenbouillon
  • 1 kip (of kippenpoten of 750 gr rundvlees)
  • 6 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de kip in ruim kokend water gaar.
  • Kook de eieren hard.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de uien met de kerrie.
  • Voeg de pomodori, zout, de berbere, de zwarte peper, de ketjap manis en ± 2 dl kookvocht van de kip toe en los er het bouillontablet in op.
  • Breng het aan de kook en laat 20 minuten doorkoken.
  • Doe de kip en de eieren erbij.
  • Serveer met enjera en hamlie