Doro wat met berbere saus uit Ethiopië

      Reacties uitgeschakeld voor Doro wat met berbere saus uit Ethiopië

Doro wat met berbere saus uit Ethiopië

Recept categorie Gerecht met Kip
Keuken: Afrikaanse keuken
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1500 gr kip of ipdelen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels fijngehakte verse gember
  • 1/2 theelepel fenegriek
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • 1 3/4 dl water
  • 0,6 dl droge witte wijn
  • 3/4 dl berbere saus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 4 hardgekookte eieren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de kip zo nodig in stukken en dep die goed droog.
  2. Meng de uien, de knoflook, het citroensap, het zout, de gember, de fenegriek, de kardemom, de nootmuskaat en de boter in een braadpan goed door elkaar en laat het mengsel 2-3 minuten sudderen.

  3. Voeg het water, de wijn, de berbere saus en het paprikapoeder toe en laat de saus op hoog vuur in 3-5 minuten tot roomdikte inkoken.
  4. Voeg de stukken kip toe, dek de pan goed af en laat het gerecht 15 minuten sudderen.

  5. Doorboor de eieren met de tand van een vork en leg ze in de pan.
  6. Leg het deksel weer op de pan en laat 15-20 minuten verder sudderen tot de kip gaar is.

Berbere saus (Ethiopische hete saus)

  1. Rooster 2 theelepels komijnzaad, 4 kruidnagels, 1/2 theelepel kardemom, 1/4 theelepel piment, 1/2 theelepel fenegriek en enkele gedroogde chilipepers in een braadpan.

  2. Doe het mengsel daarna in een foodprocessor en meng het met 2 eetlepels gebakken uitjes (bawang), 2 theelepels zout, 1 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 dl slaolie en 1 dl rode wijn goed door elkaar.

  3. Doe het over in een goed afsluitbare pot.
  4. Lekker bij verse groenten en curries.