Drentse koolraapstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Drentse koolraapstamppot

 

Print

Drentse koolraapstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Stamppot
Keuken Recepten uit Drente
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 750 gr aardappelen
  • 1 koolraap ± 700 gr
  • zout
  • 1/2 potje verse bieslook
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 eetlepels kruidenboter
  • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt 125 ml
  • versgemalen peper
  • 100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en de koolraap, snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar.
  • Knip intussen de bieslook fijn en snij de champignons in vieren.
  • Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ± 5 minuten tot al het vocht is verdampt.
  • Maal er peper over.
  • Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal.
  • Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren.
  • Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.