Drieluik van stamppot

      Geen reacties op Drieluik van stamppot

 

Drieluik van stamppot

Recept categorie Stamppot
Porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 1500 gram kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml melk
  • 150 gram boter
  • Witte peper uit de molen
  • Zeezout
  • Nootmuskaat
  • 200 gram winterwortel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 250 gram prei in ringen gesneden
  • 1 bosje raapstelen gewassen en fijngesneden

Hoe maak ik het klaar?

  1. Leg de aardappelblokjes in een ruime stoomovenpan met gaatjes.
  2. Functie: Stomen
  3. 100 °C, gedurende ca. 20 minuten
  4. Of in de drukstoomoven
  5. 120°C, gedurende ca. 6-7 minuten
  6. Pureer de aardappelen met de melk en de boter.
  7. Verdeel de puree vervolgens in drie gelijke porties.
  8. Leg de preiringen in een stoomovenpan met gaatjes.
  9. Functie: Stomen
  10. 100 °C, gedurende 1 minuut
  11. Stamp winterpeen en ui door één van de porties puree.
  12. Meng ook de prei door één van de porties van de puree.
  13. Meng de gesneden raapstelen met de laatste portie.
  14. Breng de stamppotten lekker op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  15. Verwarm de stamppotten vóór het serveren nog even in de stoomoven.
  16. Kookstand: 95°C Kooktijd: 15 - 20 minuten
  17. Neem per persoon een verwarmd bord en vorm van elke stamppot een mooie quenelle. Dien het op met een stukje sukade, gestoofd in bokbier.

Bereidingstips

  1. Indien u de wortelblokjes en de ui niet rauw wilt verwerken, kunt u ze, in een aparte stoomovenpan met gaatjes, met de prei meestomen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sukade, gestoofd in bokbier.