Drieluik van stamppot

      Geen reacties op Drieluik van stamppot

 

Drieluik van stamppot
Print

Drieluik van stamppot

Categorie Stamppot
porties 4 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 1500 gram kruimige aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml melk
  • 150 gram boter
  • Witte peper uit de molen
  • Zeezout
  • Nootmuskaat
  • 200 gram winterwortel geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 250 gram prei in ringen gesneden
  • 1 bosje raapstelen gewassen en fijngesneden

Hoe maak ik het klaar:

  • Leg de aardappelblokjes in een ruime stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende ca. 20 minuten
  • Of in de drukstoomoven
  • 120°C, gedurende ca. 6-7 minuten
  • Pureer de aardappelen met de melk en de boter.
  • Verdeel de puree vervolgens in drie gelijke porties.
  • Leg de preiringen in een stoomovenpan met gaatjes.
  • Functie: Stomen
  • 100 °C, gedurende 1 minuut
  • Stamp winterpeen en ui door één van de porties puree.
  • Meng ook de prei door één van de porties van de puree.
  • Meng de gesneden raapstelen met de laatste portie.
  • Breng de stamppotten lekker op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de stamppotten vóór het serveren nog even in de stoomoven.
  • Kookstand: 95°C Kooktijd: 15 - 20 minuten
  • Neem per persoon een verwarmd bord en vorm van elke stamppot een mooie quenelle. Dien het op met een stukje sukade, gestoofd in bokbier.

Bereidingstips

  • Indien u de wortelblokjes en de ui niet rauw wilt verwerken, kunt u ze, in een aparte stoomovenpan met gaatjes, met de prei meestomen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sukade, gestoofd in bokbier.