Dügün çorbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Dügün çorbasi

Dügün çorbasi

bruiloftsoep

Recept categorie Soepen
Keuken: Turkse keuken
Extra info Bruiloft
Porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 6 koppen kippenbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 450 gr mager grofgemalen lamsgehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 gehalveerde ui
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 losgeklopte eidooiers
  • het sap van 1 citroen
  • 1/4 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan.
  3. Voeg het lamsgehakt toe en laat dit onder voortdurend roeren bakken tot het mooi
  4. bruin is.
  5. Roer er vervolgens de bloem door en laat nog 2 minuten bakken.
  6. Doe nu het lamsgehakt, de ui, het zout, de peper en het paprikapoeder bij de hete
  7. kippenbouillon.
  8. Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het, met het deksel op de pan, 1 1/2
  9. uur zachtjes koken.
  10. Verwijder de ui.
  11. Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al
  12. roerend bij de soep.
  13. Blijf roeren tot de soep heet is.
  14. Ze mag echter niet meer aan de kook komen!!!!
  15. Strooi de kaneel erover en serveer direct.