Dügün çorbasi

      Reacties uitgeschakeld voor Dügün çorbasi
helaas heeft dit recept nog geen foto
Print

Dügün çorbasi

bruiloftsoep
Categorie Soepen
Keuken Turkse keuken
Keyword Bruiloft
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 6 koppen kippenbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 450 gr mager grofgemalen lamsgehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 gehalveerde ui
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 losgeklopte eidooiers
  • het sap van 1 citroen
  • 1/4 theelepel kaneel

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan.
  • Voeg het lamsgehakt toe en laat dit onder voortdurend roeren bakken tot het mooi
  • bruin is.
  • Roer er vervolgens de bloem door en laat nog 2 minuten bakken.
  • Doe nu het lamsgehakt, de ui, het zout, de peper en het paprikapoeder bij de hete
  • kippenbouillon.
  • Breng het aan de kook, zet het vuur laag en laat het, met het deksel op de pan, 1 1/2
  • uur zachtjes koken.
  • Verwijder de ui.
  • Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al
  • roerend bij de soep.
  • Blijf roeren tot de soep heet is.
  • Ze mag echter niet meer aan de kook komen!!!!
  • Strooi de kaneel erover en serveer direct.