Edammersalade

      Reacties uitgeschakeld voor Edammersalade

Edammersalade

Recept printen
Recept categorie: met kaas/ Salades
Land van herkomst: Nederland/ Noord Holland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Nederlands Zuivelbureau

Wat gaat er in:

  • 1 courgette
  • 1/4 1 blik ananas
  • 1 appel
  • ½ citroen (het sap er van)
  • 200 g belegen Edammer kaas
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout
  • mespunt kerrie
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 tomaat

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de courgette, schil hem maar laat hier en daar wat van de schil zitten.
  • Snijd de courgette in de lengte door, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Laat de ananas goed uitlekken.
  • Snijd de ananas en de schoongemaakte appel in kleine stukjes en schenk er het citroensap over.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Maak een sausje van yoghurt, suiker; zout, peper, kerrie en peterselie.
  • Schep alle ingrediënten goed dooreen.
  • Garneer met de in parten gesneden tomaat.

Tips / Opmerking

De courgette is een neefje van de komkommer.
Het crèmeachtige vruchtvlees lijkt overigens meer op dat van de aubergine dan van de komkommer.
In plaats van courgette kan in dit recept echter ook komkommer worden gebruikt.