Een niet alledaagse pizza

      Reacties uitgeschakeld voor Een niet alledaagse pizza

Een niet alledaagse pizza

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pizza
Keuken: Italiaanse keuken
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 2 vellen pizzadeeg
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 12 plakjes chorizo
  • 200 gram fijngesneden varkenspoot (gekookt in een bouillon gedurende 6 uur)
  • 400 gram varkensgehakt
  • 2 geschilde rode paprika's
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Provençaalse kruiden
  • 100 gram gedroogde tomaten
  • 1 potje ontpitte olijven
  • 1 pot tomatensaus (liefst pikant)

Bereidingswijze

  • Leg de deegvellen open en bedek 1 helft met tomatensaus tot ongeveer 1 cm van de rand.
  • Snij de courgettes en de aubergines in plakjes van ongeveer een halve cm. 
  • Snij de paprika's in 8 ongeveer gelijke partjes.
  • Bak de groentjes in olijfolie en bestrooi ze met wat Provençaalse kruiden, peper en zout. 
  • Laat ze na het bakken even uitlekken op keukenpapier.
  • Kruid het varkensgehakt, maak er kleine balletjes van en bak die in dezelfde pan als de groentjes. 
  • Voeg de stukjes varkenspoot bij het gehakt.
  • Snij de olijven in kleinere stukjes en leg ze met de plakjes mozzarella, de chorizo, de groentjes, de gedroogde tomaten, het gehakt en de varkenspoot op de kant met de tomatensaus.
  • Vouw de pizza dicht en druk de uiteinden goed aan. 
  • Leg de pizza op een ovenrooster en plaats het in een oven op 180°C tot de pizza mooi goudbruin kleurt.
  • Leg een grote snijplank in het midden van de tafel en laat iedereen zijn eigen stuk van de pizza afsnijden. 
  • Zet er eventueel nog een fles met chilipepers en tijm geparfumeerde olijfolie bij.