Eendesoep

      Reacties uitgeschakeld voor Eendesoep

Eendesoep

Recept categorie Gerecht met gevogelte, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 schoongemaakte en gehakte lente-uitjes
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 1/2 cm geschilde en zeer fijn gehakte gemberwortel
  • 100 gr gekookt eendevlees
  • 100 gr wintermeloen alleen in blik te in flinterdunne reepjeskoop in speciaalzaken
  • 1 1/2 liter kippebouillon of eendebouillon
  • zout
  • 1 mespunt ve-tsin
  • 1-2 eetlepels Shau Hsing wijn of droge sherry
  • 2 theelepels maïzena opgelost in een beetje bouillon
  • versgemalen peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Bak eerst de lente-uitjes in de hete olie even glazig en voeg dan de gehakte gember en het eendevlees toe.

  2. Laat de wintermeloen uitlekken en snijd er kleine stukjes of plakjes van.
  3. Doe die samen met de overige ingrediënten in de bouillon en breng de soep aan de kook.

  4. Schenk de wijn of de sherry erbij, bind met de aangemaakte maïzena en breng de soep op smaak met wat zout en peper.

  5. Schep de soep in verwarmde kommen en serveer direct.